Principală  —  IMPORTANTE   —   Demisă de Parlament din funcția…

Demisă de Parlament din funcția de directoare generală-adjunctă a ANSC, Irina Gutnic a fost numită în funcția de directoare generală a S.A. „Apă-Canal Chişinău”

S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” are un nou director general. Este vorba despre Irina Gutnic, fostă consilieră pentru soluționarea contestațiilor și directoare generală-adjunctă a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).

Noua directoare a S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” a fost prezentată luni, 13 iunie, colectivului de către Serghei Popovici, ex-director general al întreprinderii.

„În discursul succinct, prezentat în faţa auditienţei, dna Gutnic a trasat un şir de obiective strategice, care ar contribui la dezvoltarea de mai departe a sectorului de alimentare cu apă şi de canalizare și implicarea specialiștilor din domeniu în contextul reformării și restructurării ACC, invitându-şi colegii să depună eforturi sporite, direcționate spre majorarea performanțelor și a calității serviciilor oferite în folosul comunității”, anunță S.A. ,,Apă-Canal Chişinău” într-un comunicat.

Pe 3 februarie 2022, Irina Gutnic a fost demisă de Parlament din funcția de consilier pentru soluționarea contestațiilor și director general-adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Potrivit Hotărârii adoptate de deputați, a fost constatată suficiența circumstanțelor privind executarea necorespunzătoare de către Irina Gutnic a obligaţiilor, prerogativelor şi competenţelor sale.

Irina Gutnic și-a început cariera în 2003, la Ministerul Muncii, în calitate de specialist principal în cadrul Direcției raporturi de muncă. Ulterior, a lucrat la Ministerul Economiei. Pentru o scurtă perioadă a deținut funcția de șef al serviciului juridic și resurse umane în cadrul ICS „Trans Standard,, SRL, iar ulterior a devenit administrator (2012-2014) al ÎCS „Veritrans Plus” SRL.

Din 2014 până în 2017 a lucrat la Curtea de Conturi, iar din iulie 2017, a fost numită în funcția de Consilier pentru soluționarea contestațiilor – director general adjunct al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.