Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Alerte de călătorie actualizate.…

DOC Alerte de călătorie actualizate. Informații privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Imagine-simbol: Digi 24

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a actualizat vineri, 20 august, alertele de călătorie. În continuare, cetățenii moldoveni la intrarea în mai multe țări trebuie să prezinte dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei) sau rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat cu cel mult 72 ore sau rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, în funcție de restricțiile impuse de autoritățile străine.

România

Începând cu 1 august 2021, au fost efectuate modificări în legislația privind regimul carantinei, în sensul creșterii limitelor de vârstă pentru aplicabilitatea excepțiilor în cazul minorilor (de la 3 la 6 ani), respectiv introducerea unei noi excepții pentru membrii delegațiilor sportive.

Măsura carantinei

Măsura carantinei se instituie pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din R. Moldova, pentru o perioadă de 14 zile (cu excepția celor care vin din UE/ SEE/ Confederația Elvețiană). Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării (10 zile de la încheierea schemei), precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile.

Ucraina

În Ucraina a fost introdusă carantină adaptivă până la data de 1 octombrie 2021.

Restricții la intrare:

Cetățenii R. Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și unul din următoarele documente:

  • rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat cu cel mult 72 ore înaintea intrării pe teritoriul Ucrainei sau certificat medical emis de autoritățile medicale ale R. Moldova ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccin contra COVID-19, recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Potrivit ministerului de Externe, aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, ei urmând să dispună doar de polița de asigurare medicală.

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

„Cetățenii R. Moldova la intrare în Ucraina (cu excepția celor care dispun de certificate medicale ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccinuri contra COVID-19, recunoscute de OMS, precum și celor sosiți din Federația Rusă și Republica India) vor fi impuși să instaleze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Vdoma” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care se începe la 72 de ore după trecerea hotarului”, se arată în document.

Vedeți mai jos mai multe informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte:

8 decese și alte 407 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri, 20 august, în R. Moldova, dintre care 337 în rândul persoanelor nevaccinate, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Din numărul total de cazuri, 20 sunt de import: 12-Italia, 2-România, 1-Marea Britanie, 1-Germania, 1-Franța, 1-Egipt, 1-Muntenegru, 1-Turcia.