Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Alegătorii din două localități…

DOC Alegătorii din două localități vor vota în corturi, la prezidențialele din 1 noiembrie

Foto simbol

Alegătorii din localitatea Bâc, comuna Bubuieci, și cei din satul Cigârleni, raionul Ialoveni, își vor exercita dreptul de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie în corturi. Se întâmplă după ce s-a constatat că edificiile în care urmau să fie amplasate secțiile de votare nu întrunesc condițiile necesare de securitate și ar pune în pericol viața și sănătatea publică.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, anunță că instituția electorală a recepționat demersurile primarului satului Cigârleni, raionul Ialoveni, al primarului comunei Bubuieci şi al Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chişinău, prin care se solicită suportul CEC în identificarea unor alte edificii ce pot fi utilizate drept sedii pentru secțiile de votare în ziua alegerilor preşedintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie.

Reprezentanții autorităților locale spun că atât clădirea Casei de Cultură din satul Cigârleni, cât și a Centrului de Sănătate din satul Bâc, în care au fost stabilite secții de votare nu întrunesc condițiile necesare de securitate și ar pune în pericol viața și sănătatea publică.

Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență urmează să pună la dispoziția autorităților din localitatea Bâc, comuna Bubuieci, și satul Cigârleni, raionul Ialoveni, câte un cort cu lungimea de 6 metri și lățimea de 12 metri, dotate cu echipamente termice și electrice.

Recepționarea bunurilor urmează a fi efectuată de către primarii celor două localități.