Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Cer ca poliția să amendeze…

„Cer ca poliția să amendeze imediat șeful statului”. Dodon și artiștii, criticați pentru acțiunile de ieri

Sursa foto: Igor Dodon/Facebook

Numeroase critici continuă să fie aduse în adresa artiștilor și președintelui R. Moldova,revenit recent din Federația Rusă, care au participat ieri la un eveniment și au făcut fotografii de grup la Butuceni, fără a păstra distanța recomandată de specialiști și fără a purta măști de protecție. Mai mulți internauți amintesc de restricțiile impuse în contextul situației epidemiologice, având în vedere că numărul de cazuri noi de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută a fost cel mai mare de până acum.

Unii au remarcat că chiar ieri, în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus, a decedat o angajată din cadrul Poliției în vârstă de 38 de ani, mamă a trei copii, care a născut cu o lună în urmă și nici nu a putut să-și strângă bebelușul în brațe.

Vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandr Slusari, a cerut reacții publice de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Agenția Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) la acțiunea „mai mult decât iresponsabilă a lui Dodon”.

„Cer ca poliția să amendeze imediat șeful statului în conformitate cu prevederile Codului administrativ pentru încălcarea demonstrativă a normelor antiepidemiologice. În caz contrar, autoritățile abilitate nu vor avea dreptul moral să ceară respectarea regulilor sanitare de la populația țării și vor purta principala răspundere pentru extinderea pandemiei în Moldova și pentru decesele oamenilor”, a notat vicespeakerul.

https://www.facebook.com/alexander.slusari/posts/2363995110563856

Deputatul PAS Radu Marian acuză participanții la eveniment că nu le pasă de situația epidemiologică și persoanele care au avut de suferit din cauza COVID-19.

https://www.facebook.com/radumarianMP/posts/167497994937677

Fosta șefă a MSMPS, Ala Nemerenco, îi numește pe artiști „iubitori la comandă”, făcând aluzie că, de-a lungul timpului, au fost aproape de mai mulți politicieni.

„Nu vă împrăștiați cu iubirea de țară. Nu faceți din ea campanii. Nu o vindeți. Nu o așterneți sub SRL-uri politice”, înseamnă aceasta.

https://www.facebook.com/ala.nemerenco/posts/2635790083339907

Deputata Platformei DA Maria Ciobanu accentuează că „restricțiile sunt pentru alții”, dacă participanții și-au permis o asemenea acțiune pe timp de pandemie.

https://www.facebook.com/ciobanu.md/posts/3306624792724293

„Am avut plăcerea să mă întâlnesc cu mai mulți interpreți autohtoni care, în cadrul campaniei naționale „Iubesc Moldova”, au susținut inițiativa mea de a lansa, cu prilejul a 29 de ani de Independență a Republicii Moldova, o serie de produse televizate, menite să promoveze valorile noastre culturale, dragostea față de neam și de țară, frumusețea plaiului natal”, a scris ieri Dodon pe Facebook, atașând mai multe fotografii și o înregistrare video.

https://www.facebook.com/dodon.igor/posts/4893213134037986

Conform datelor oficiale, ieri, 24 august, au fost înregistrate 350 de cazuri noi de COVID-19, bilanțul ajungând la 33.828. Până acum au decedat 945 de oameni care au fost infectați cu noul coronavirus, iar 23.570 s-au tratat.

În R. Moldova sunt 9313 de cazuri active.