Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Polițista care a decedat din…

Polițista care a decedat din cauza COVID-19, fără să-și strângă în brațe nou-născutul, a fost vizitată de ministra Sănătății acum câteva zile. Dumbrăveanu declarase că Natalia Chirilov a trecut cu bine peste infecție și urmează o perioadă de reabilitare

Natalia Chirilov, șefa Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, comisar principal, în vârstă de 38 de ani, care a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19, fără să-și strângă în brațe bebelușul, a fost vizitată pe data de 21 august de ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Într-o postare pe Facebook, Viorica Dumbrăveanu declarase că Natalia Chirilov a trecut cu bine peste infecție și urmează o perioadă de reabilitare.

Șefa Sănătății menționase într-o postare, după ce o vizitase pe Natalia Chirilov, că medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.

Mesajul Vioricăi Dumbrăveanu, postat pe data de 21 august:

„Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând. Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sunt 5 săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată.

Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului, acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame și în scurt timp EROUL urmează să fie externat.COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”.

Natalia Chirilov, șefa Secției resurse umane din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni, comisar principal, în vârstă de 38 de ani, a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Conform unui comunicat emis de IGP, aceasta a luptat cinci săptămâni pentru viață și nu a reușit să-și strângă în brațe bebelușul. Femeia mai avea doi copii – de 10 și 13 ani.