Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Gheorghe Cavcaliuc, la fel ca…

Gheorghe Cavcaliuc, la fel ca Ilan Șor, prezent prin conexiune online la protestul de astăzi organizat de Partidul Șor

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, s-a alăturat protestelor de astăzi, 16 octombrie, pentru a scanda lozinci antiguvernamentale alături de mai mulți membri ai Partidului Șor și ai Partidului Comuniștilor. Cavcaliuc a apărut la ecran, așa cum a făcut-o și Ilan Șor, ambii fiind dați în căutare de Interpol.

Dânsul, pe lângă mesajul uzual anunțat și de ceilalți protestatari, a adus critici și către actuala ministră de Interne, Ana Revenco, adresându-se inițial către polițiști: „Mesaj către forțele de ordine. Voi ați fost bătuți de soartă cum a fost bătut și acest popor. Acești incompetenți din PAS v-au numit un ministru de interne în fustă care este un alcoolic cronic”.

Anterior, liderul PACE a anunțat anterior că formațiunea sa se va alătura protestelor organizate de Partidul Șor. Deputatul PAS Dumitru Alaiba a reacționat în mod ironic la anunțul lui Gheorghe Cavcaliuc, îndemnându-l pe acesta să se întoarcă în R. Moldova.

Gheorghe Cavcaliuc, care se află la Londra, are calitate de învinuit și în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi, dar și în dosarul „Verde de briliant”. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis la 19 noiembrie 2021 mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele colonelului Gheorghe Cavcaliuc.

Anterior, Cavcaliuc a fost anunțat în căutare de Interpol, însă la scurt timp căutarea lui Cavcaliuc a fost blocată „fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol”.

În acest final de săptămână, 16 octombrie, cetățenii din toată țara care sunt aduși organizat în capitală au ieșit la un nou protest, care este organizat de Partidul Politic „Șor”.

A cincea duminică de proteste antiguvernamentale din centrul capitalei se deosebește de cele trecute. Astăzi, în fața coloanei de protestatari circulă două mașini de carabinieri cu mascați.

Ziarul de Gardă a arătat, în cadrul unei investigații sub acoperire, modul cum sunt mobilizați, transportați organizat și plătiți participanții la protestele Partidului Șor. De asemenea, a arătat care este rolul așa-numitelor „patratiste” din Orhei, care recrutează manifestanți, îi organizează și îi plătesc.

VIDEO/ Protestatari în chirie. Investigație ZdG sub acoperire: Ne-am infiltrat printre protestatarii lui Șor și vă arătăm, din interior, cum sunt plătiți oamenii aduși organizat la Chișinău și cum funcționează mașinăria de protest – Ziarul de Gardă

VIDEO/ Protestatari în chirie: „Patratistele” din Orhei. Cine împarte banii lui Șor – Ziarul de Gardă