Principală  —  IMPORTANTE   —   Câte trei medalii de bronz…

Câte trei medalii de bronz pentru R. Moldova la Olimpiada Internațională de Fizică și la cea de Matematică

sursa: MECC

Trei elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, Marius Frija, Ștefan Nicov și Victor Șotropa, au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, care s-a desfășurat online în perioada 17 – 24 iulie.

Alți trei elevi, doi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, Andrei Adelina, Valentin Suruceanu și unul de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, Marius Sclearuc, au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, care s-a desfășurat online în perioada 14 – 24 iulie.

Alți trei elevi ai Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău au obținut mențiuni de onoare. Mihai Spinei și Dan Cernatinschi – în cadrul Olimpiadei Internaționale de Matematică, iar Vladimir Secu la Olimpiada Internațională de Fizică.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) la Olimpiada Internațională de Fizică, organizată de Lituania, au participat 380 de elevi din 76 de țări, R. Moldova fiind reprezentată de cinci elevi.

La Olimpiada Internațională de Matematică, organizată de Federația Rusă, au participat 619 elevi din 107 țări, R. Moldova fiind reprezentată de șase elevi.