Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Carburanţii s-au scumpit. Șoferii anunţă…

Carburanţii s-au scumpit. Șoferii anunţă proteste la Chişinău împotriva majorării preţurilor

Mai multe benzinării din țară afișează de ieri, 15 mai, prețuri mai mari pentru carburanți. Astfel, benzina și motorina s-au scumpit în medie cu un leu şi respectiv 75 de bani per litru. În acest sens Asociația ГБM „Orașul Fără Maxi-Taxi” anunță un protest împotriva scumpirii carburanților.

Şoferii care vor procura astăzi, 16 mai, un litru de benzină A-95 vor scoate din buzunar 19 lei și 47 de bani. De asemenea, un litru de motorină este vândut cu 17 lei și 47 de bani.

În legătură cu scumpirea prețurilor, Asociația ГБM „Orașul Fără Maxi-Taxi”, cheamă toți proprietarii de autoturisme, șoferii, dar și ceilalți cetățeni afectați de majorarea prețurilor la produsele petroliere, să protesteze în centrul Capitalei.

Protestul „Sunt împotriva majorării prețului la combustibil!” se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, mâine, 17 mai, la ora 18:00.

Evenimentul a fost creat printr-o postare pe facebook, unde deja și-au confirmat prezența peste 150 de persoane.

Potrivit unei noi metodologii aprobate de ANRE la 11 martie, a fost modificată formarea și aplicarea prețurilor la produsele petroliere. Potrivit modificării respective, ANRE nu va mai aproba prețurile maxime de vânzare cu amănuntul pentru produsele petroliere. Stabilirea prețurilor carburanților la stațiile de alimentare revine în competența companiilor petroliere, ținând cont de propriile costuri și cu aplicarea ratei de rentabilitate de cel mult 10%.