Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Capitala va avea autobuze noi.…

Capitala va avea autobuze noi. De unde ar putea fi procurate acestea?

Toate unitățile de transport care circulă în Chișinău au termen de exploatare depășit, spune directorul Întreprinderii Municipale „Parcul urban de autobuze”, Iacob Capcelea. Astfel, a fost stabilită suma de 20 milioane de lei pentru a fi procurate autobuze noi.

„Este stabilită suma pentru procurarea autobuzelor, limita acesteia este 20 milioane lei, nu e stabilit numărul de troleibuze. Conform caietului de sarcini, în 90 de zile de la semnarea contractului se livrează autobuzele. Ofertele propuse sunt în limita acestor 20 milioane de lei. Sunt propuse 6 autobuze din Romania, 9 din China și 2 oferte a câte 8 autobuze din Belorusia. Cu regret, toate unitățile de transport care circulă în Chișinău au termen de exploatare depășit. Însă, unitățile vechi nu prezintă pericol pentru călători, ele trec teste de două ori pe an, deci siguranța călătorilor nu are de suferit”, a spus Capcelea.

Parcul urban de autobuze are 135 de unități  în inventar. Autobusele vechi vor continua să circule până a fi schimbate cu cele noi.