Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Biroul politici reintegrare, despre incidentul…

Biroul politici reintegrare, despre incidentul produs la Uzina Metalurgică din Râbnița

Foto: bpmplus.md

Biroul politici de reintegrare a făcut public un comunicat în care oferă câteva precizări referitor la un incident care s-a produs la Uzina Metalurgică. Reacția Biroului vine după ce în mediul online au apărut informații despre o posibilă scurgere radioactivă.

„Biroul politici de reintegrare vine cu o precizare cu referință la incidentul produs la Uzina Metalurgică din or. Râbnița, unde ca urmare s-a oprit cuptorul”, se precizeazcă în comunicatul Biroului, fără a se menționa în ce a constat mai exact incidentul.

Contactat telefonic pentru a ne explica în ce a constat incidentul, un reprezentant al Secției politici de reintegrare ne-a informat că nu ne poate oferi detalii telefonic, însă va completa comunicatul. Până la ora publicării știrii, comunicatul nu a fost însă completat.

Biroul politici reintegrare menționează doar că un incident a avut loc la uzină în luna februarie curent, iar serviciile de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au fost solicitate, deși la nivelul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce țin de situațiile excepționale.

„În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la fața locului se desfășoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situației”, se mai spune în comunicat.

Conform unor postări din mediul online, cuptorul de la Uzina Metalurgică s-ar fi oprit pe 5 martie curent, iar în rezultat, nivelul radiației ar fi depășit norma activă. Totodată, angajații uzinei ar fi fost obligați să nu divulge informații despre cele întâmplate.

Foto: Facebook/Dan Nicu
Foto: bpmplus.md