Biroul politici reintegrare, despre incidentul produs la Uzina Metalurgică din Râbnița

Biroul politici de reintegrare a făcut public un comunicat în care oferă câteva precizări referitor la un incident care s-a produs la Uzina Metalurgică. Reacția Biroului vine după ce în mediul online au apărut informații despre o posibilă scurgere radioactivă.

„Biroul politici de reintegrare vine cu o precizare cu referință la incidentul produs la Uzina Metalurgică din or. Râbnița, unde ca urmare s-a oprit cuptorul”, se precizeazcă în comunicatul Biroului, fără a se menționa în ce a constat mai exact incidentul.

Contactat telefonic pentru a ne explica în ce a constat incidentul, un reprezentant al Secției politici de reintegrare ne-a informat că nu ne poate oferi detalii telefonic, însă va completa comunicatul. Până la ora publicării știrii, comunicatul nu a fost însă completat.

Biroul politici reintegrare menționează doar că un incident a avut loc la uzină în luna februarie curent, iar serviciile de intervenție ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu au fost solicitate, deși la nivelul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol există un grup de lucru pe probleme ce țin de situațiile excepționale.

„În cadrul comunicării cu Tiraspolul, la fața locului se desfășoară o cercetare internă pentru clarificarea cauzelor situației”, se mai spune în comunicat.

Conform unor postări din mediul online, cuptorul de la Uzina Metalurgică s-ar fi oprit pe 5 martie curent, iar în rezultat, nivelul radiației ar fi depășit norma activă. Totodată, angajații uzinei ar fi fost obligați să nu divulge informații despre cele întâmplate.

Foto: Facebook/Dan Nicu

Foto: bpmplus.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *