Principală  —  IMPORTANTE   —   Anticorpi la fals: Leac împotriva…

Anticorpi la fals: Leac împotriva dezinformării de la mătușa Mărioara – PODCAST

Fiecare val al pandemiei aduce după sine și un tsunami de informații. În Moldova, platforme de clickbait ori site-uri cu proprietari obscuri, care se dau drept instituții media, tirajează fake-uri. Cum alegem ce să credem ca să nu ne înecăm? 

O soluție ingenioasă vine din satul Brânzeni unde un grup de adolescenți au recurs la o metodă inedită prin care îi învață pe săteni cum să vâslească în marea de falsuri ca să ajungă la mal. Eroina lor, cea care are leac împotriva fake-urilor este mătușa Mărioara – o cunoașteți în podcast. 

Iar împreună cu Lilia Zaharia, jurnalista de la stopfals.md, a cărei misiune este să dezmintă articole dubioase, facem o radiografie a site-urilor în care nu ne putem încrede, descoperim tehnici de dezinformare, doctori-escroci și învățăm cum să ne dăm seama ce fel de informații ne pot îmbolnăvi în pandemie dacă nu avem anticorpi la fals.  

„Anticorpi la fals” este un podcast în patru episoade, realizat de jurnalista Sorina Obreja și publicat pe Ziarul de Gardă, dar și pe cele mai importante aplicații de podcast: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și altele.

Podcasturile au fost elaborate în cadrul proiectului API și DW Akademie, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu neapărat coincid cu poziția Deutsche Welle și/sau a Ministerului Federal German.