Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerta cu bombă la Curtea…

Alerta cu bombă la Curtea de Apel Chișinău, falsă. Precizările Direcției de Poliție a municipiului Chișinău

Sura foto: Direcția de poliție a municipiului Chișinău

UPDATE: În urma verificărilor efectuate de către serviciile specializate, obiecte sau substanțe explozibile nu au fost depistate. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă, anunță Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Botanica au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Știrea inițială:

Inspectoratul de Poliție Botanica a fost sesizat miercuri, 15 iunie, precum că în incinta Curții de Apel Chișinău este amplasat un obiect explozibil. La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate.

Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toate persoanele care se aflau în incinta clădirii.

Potrivit oamenilor legii, apelul a fost făcut de un bărbat.

„În jurul orei 10:20, Inspectoratul de Poliție Botanica a fost sesizat, prin intermediul serviciului unic 112, precum că în Incinta Curții de Apel Chișinău, este amplasat un obiect explozibil. Apelul fiind făcut de un bărbat. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate. La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea”, anunță Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

În prezent, toate serviciile specializate activează la fața locului.

Pe 10 iunie, Inspectoratul de Poliție Buiucani anunța că a fost sesizat, în jurul orei 09:28, precum că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost amplasat un obiect explozibil. Ulterior, oamenii legii au precizat că alerta a fost falsă.

Ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

„Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă și cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, precizează Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.