UPDATE/ Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Chișinău a fost falsă. Ce pedeapsă riscă făptașul

Alerta cu bombă de la Curtea de Apel Chișinău s-a dovedit a fi falsă. După ce au inspectat zona, geniștii nu au identificat niciun obiect explozibil.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, alerta cu bombă s-a adeverit a fi falsă, iar agajații instituției au putut reveni la muncă.

Angajații Curții de Apel Chișinău au fost evacuați din incinta instituției după ce la ora 10.40, o persoană necunoscută a apelat la serviciul unic 112 și a comunicat că în interiorul clădirii ar fi fost amplasat un obiect explozibil.

Conform articolului 281 al Codului Penal, „comunicarea mincinoasă cu bună știință despre un atac terorist”, prevede amendă până la 42 500 de lei, muncă neremunerată de la 180 până la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Foto: agora.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *