Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Al optulea deces printre lucrătorii…

Al optulea deces printre lucrătorii medicali. Un medic chirurg a fost răpus de COVID-19

Foto: tsv.md

Un medic chirurg din stânga Nistrului a decedat fiind răpus de COVID-19. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), medicul activa în cadrul spitalului Republican din Tiraspo.

În vârstă de 68 de ani, medicul, pe nume Acperov Ibraghim, fusese internat în spital în stare gravă, fiind infectat cu COVID-19.

„Ibrahim Akperovich și-a dedicat întreaga viață uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia. Un doctor adevărat, erudit, muncitor, cu un sentiment imens de responsabilitate și dragoste fără margini pentru oameni, a găsit întotdeauna o abordare și a acordat atenție tuturor și a salvat un număr imens de vieți ale cetățenilor noștri. Moartea unei astfel de persoane talentate este o mare pierdere pentru cetățenii noștri și pentru statul în care a servit cu credință”, este menționat într-un mesaj al așa-zisului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Anterior, tot miercuri, autoritățile au informat despre cel de-al șaptelea deces printre lucrătorii medicali. Infectată cu noul coronavirus, felcera Vera Godoroja, în vârstă de 62 de ani, a decedat după 42 de ani de experiență în sistemul medical. Potrivit autorităților, femeia a fost internată iniţial la IMSP SCBI „Toma Ciorba” şi transferată la 16 aprilie la IMSP Institutul de Medicină Urgentă. Ea mai suferea de diabet zaharat tip II, obezitate gr. III, insuficiență respiratorie acută, cardiopatie hipertensivă.