Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19: Încă un deces în…

COVID-19: Încă un deces în rândul lucrătorilor medicali

CNAMUP anunță miercuri, 6 mai, despre decesul felcerei Vera Godoroja, care a activat peste 42 de ani în sistemul medical din R. Moldova.

„IMSP CNAMUP a pierdut o adevărată profesionistă, un exemplu de virtute și de onestitate, un model de conduită pentru multe generații de asistenți medicali de acum înainte. Regretata noastră colegă a activat ca felcer mai mult de 42 de ani. De nenumărate ori a luptat pentru salvarea vieții oamenilor și a făcut tot posibilul pentru a acorda pacienților primul ajutor medical calificat. Doamna Vera era o persoană plină de bunătate, sinceritate și omenie”, scriu reprezentanții instituției.

Dimineață, MSMPS a anunțat despre decesul unei femei în vârstă de 62 ani, din raionul Căuşeni, transferată din IMSP SCBI Toma Ciorba la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 16.04.2020. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, obezitate gr. III, insuficiență respiratorie acută, cardiopatie hipertensivă.

Până acum, în R. Moldova au fost confirmate 4363 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1074 sunt angajați din sistemul medical. În total, 1658 persoane au fost tratate, iar 140 au decedat din cauza COVID-19.