Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Agenția Servicii Publice își va…

Agenția Servicii Publice își va relua, parțial, activitatea. Decizia CSE pentru sectorul HoReCa

Agenția Servicii Publice (ASP) își va relua, parțial, activitatea începând de luni, 27 apriliie. Astfel, instituția va putea presta servicii de înmatricularea vehiculelor cu regim special, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea actelor de naștere cu eliberarea certificatului și înregistrarea căsătoriilor. Decizia a fost aprobată marți, 21 aprilie, de către Comisia Situații Excepționale (CSE).

De miercuri, 22 aprilie, se va permite comercializarea produselor la pachet și în regim catering de către unitățile de alimentație publică. Cu excepția bufetelor expres, vânzătorilor ambulanți la tonete, cărucioarelor mobile ce vând mâncare, prepararea hranei la stand-uri din piețe, activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului.

Totodată, se discută ca numărul curselor charter să fie majorat, în contextul în care cifra persoanelor infectate cu coronavirus, în cazuri de import, este mică, potrivit autorităților centrale.

,,Vom examina în zilele următoare posibilitatea sporirii numărului de zboruri charter către Republica Moldova”, a menționat șeful Executivului.