Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Chicu anunță când și în…

Chicu anunță când și în ce condiții va fi examinată posibilitatea unei eventuale relaxări a restricțiilor

Potrivit premierului Ion Chicu, autoritățile ar urma să decidă la 24 aprilie dacă renunță la unele restricții impuse în perioada stării de urgență. Despre o posibilă relaxare a restricțiilor, în condițiile în care în R. Moldova nu vor fi înregistrate mai mult de 3 mii de cazuri de infectare cu noul virus, anunța anterior și președintele Igor Dodon.

„Vineri vom lua decizia despre regimul pentru săptămâna viitoare. Am declarat că în cazul în care pe parcursul săptămânii viitoare vom avea total cazuri active nu mai mult de trei mii și nu vom avea o explozie de cazuri, noi vom veni cu unele relaxări ale activității economice, în primul rând, dar și cu deblocarea mai multor activități”, a declarat premierul, subliniind că această decizie va fi luată pe parcursul zilei de 24 aprilie.

Ion Chicu a menționat că cetățenii au dat dovadă de responsabilitate în perioada sărbătorilor, însă nu exclude că numărul de îmbolnăviri ar putea și să crească, dat fiind faptul că mai mulți cetățeni au mers să își viziteze părinții, iar magazinele au fost aglomerate în această perioadă.

Până la 21 aprilie, în R. Moldova au fost confirmate 2 548 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Din cauza virusului au decedat deja 70 de persoane.