A doua săptămână cu prag epidemic depăşit

În săptămâna trecută (8-14 februarie) a fost înregistrată o creştere a îmbolnăvirilor prin infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS). Pragul epidemic de 313,96 la 100.000 este încă depăşit şi atinge un numar de 371,4 la 100.000 populație.

Totodată, în săptămâna nominalizată au fost înregistrate 184 de cazuri de gripă clinică sezonieră. Până la data de 16 februarie 2016, în R. Moldova, în total, au fost înregistrate 495 de cazuri de gripă.

În perioada 1 ianuarie – 16 februarie au fost înregistrate 6 cazuri de deces, inclusiv 2 cazuri în săptămâna trecută. Aceste persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute severe (SARI).

Ministerul Sănătăţii îndeamnă persoanele care sesizează primele simptome să se adreseze de urgenţă medicului de familie. Printre simptome menţionăm dureri de cap, dureri în gât, febră, tuse. Adresarea tardiva la medic poate avea consecinţe grave, chiar şi decesul.

Serviciul de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice asigură supravegherea epidemiologică și monitorizarea situației prin gripă, IACRS și SARI și intensifică controlul măsurilor de profilaxie și combatere în instituțiile preșcolare, școlare, de învățămînt preuniversitar și universitar, la întreprinderi și instituții medicale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *