Principală  —  IMPORTANTE   —   99% din persoanele internate în…

99% din persoanele internate în terapie intensivă cu COVID-19 nu sunt vaccinate

Circa 99% din persoanele internate în terapie intensivă, cu forme grave de COVID-19, nu sunt vaccinate, iar numărul de decese a crescut cu 145,5% în ultima săptămână, au anunțat, marți, reprezentanții Ministerului Sănătății, printr-o notă informativă.

Tot aici, autoritățile anunță că numărul cazurilor noi de COVID-19 s-a majorat cu 16,9 %, iar rata de contagiozitate a ajuns la 1,12 %. Unele raioane, printre care Cahul, Vulcănești, Soroca, regiunea transnistreană, au intrat în Cod roșu de alertă epidemiologică în legătură cu creșterea numărului de infecții noi înregistrate zilnic.

„COVID-19 nu a dispărut. Dimpotrivă, odată cu apariția noilor variante, virusul se răspândește mai rapid, timp de câteva secunde și este mult mai agresiv. (…) Pentru a vă proteja sănătatea și viața, vă îndemnăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța socială, să vă spălați regulat pe mâini, să evitați locurile aglomerate. Împreună oprim pandemia!”, susțin responsabilii din cadrul MSMPS.

În contextul datelor furnizate, autoritățile menționează că vaccinarea rămâne unica șansă de a preveni formele grave și decesele provocate de COVID-19. Vaccinurile, prezente în Republica Moldova, sunt autorizate de cele mai importante instituții internaționale în domeniu, fiind eficiente și sigure.