27 de ani de la trecerea în eternitate a Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 27 de ani de la trecerea în neființă a celor „două inimi gemene”, Doina și Ion Aldea-Teodorovici, viața cărora a fost curmată de un accident rutier. Artistul a decedat pe loc, fiind strivit de fiare, iar interpreta a murit în drum spre Spitalul de Ugență din București.

De 27 de ani, oamenii le păstrează amintirea, iar în această zi, la Chișinău, au loc acțiuni de comemorare. Familia regretaților artiști a organizat la Cimitirul Armenesc o slujbă de pomenire, iar la ora 18.00 va avea loc un marș de comemorare, organizat de Asociația Generația Unită, care va porni de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt până la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, la ora 2:30, mașina în care se deplasau cântăreții spre Chișinău, s-a lovit de un copac, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București.

Duetul Ion și Doina Aldea-Teodorovici s-a lansat la o seară de creație a regretatului poet Grigorie Vieru. Prin melodiile lor, au militat mereu pentru Unirea Basarabiei cu România. Ei sunt primii care, în 1989, au cântat despre Unire, despre Limba Română, despre Tricolor și despre Eminescu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *