Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ În cel puțin 11…

VIDEO În cel puțin 11 orașe din lume moldovenii anunță proteste: „Rezistența devine o datorie”

Cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării anunță proteste pentru astăzi, 26 august, în același timp cu Adunarea Generală a Cetățenilor organizată de Comitetul de Rezistență Națională ACUM începând cu ora 14.00 în Piața Marii Adunări Naționale. Moldovenii din diasporă au pregătit pancarte și au publicat pe rețelele de socializare mesaje video prin care îndeamnă cetățenii să protesteze împotriva guvernării. 

„Protestăm împotriva corupție, hoției și fărădelegilor din Moldova. Dorim o țară ca afară, unde drepturile și libertățile omului sunt respectate. Vrem o Moldova mai bună unde să ne putem întoarce cu drag”, se menționează într-un mesaj al diasporei.

„Acum ori niciodată”, este genericul acțiunii de protest care urmează să aibă loc la Paris, iar la Milano cetățenii au anunțat un protest cu genericul „Noi suntem poporul”.

„Vin cu o adresare, cu un îndemn către cetățenii R. Moldova, să ne mobilizăm în număr cât mai mare ca să optim regimul criminal și dictatorial instalat în R. Moldova. Acest protest este un protest de rezistență, pentru că în țara noastră rezistența este deja o datorie. Noi nu suntem robii acestui regim dictatorial, noi vrem justiție corectă, noi vrem drepturile noastre, noi vrem să scăpăm de ticoloșii care ne conduc țara și care ne-au sărăcit-o”, îndeamnă Irina Arhire printr-un mesaj video.

„Rezistența devine o datorie”, Ne vrem țara înapoi”, „Diaspora este cu voi”, „Plahotniuc, Moldova este țara mea, nu a ta”, sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele moldovenilor din diasporă.

„Dragi Diasporeni, din anii 90 încoace noi am plecat cu toți in diferite colțurile ale lumii. Mulți din noi nu ne vom mai întorce. Mulți din noi ne vom întoarce. Suntem toți diferiți, avem preferințe politice diferite, dar toți ne dorim să vedem țara noastră într-o zi ca un stat de drept, o țară unde politicieni se ocupă de dezvoltarea țării și nu de dezvoltarea bunăstării lor personale. Din solidaritate cu moldoveni care vor ieși la proteste în ziua de 26 august 2018 în Moldova, vă îndemnăm să consacrați o zi casei noastre comune care este actuală Republica Moldova și sa va alăturați de noi la Bruxelles”, se arată în mesajul organizatorilor protestului din Bruxelles.

Acțiuni de protest sunt programate pentru astăzi în cel puțin 11 orașe:

  1. Bruxelles, Rond-point Robert Schuman, ora 13.00;
  2. Berlin, Ambasada R. Moldova din Berlin, ora 14.00;
  3. Frankfurt, Consulatul R. Moldova la Frankfurt pe Main, ora 12.00;
  4. Paris, Place du Trocadero (Parvis des Libertes et des Droits de l’Homme), ora 13.00;
  5. Londra, Marble Arch, ora 12.00;
  6. Leicester, St. Nicholas Place(Jubilee Square), ora 16.00;
  7. Geneva, Place des Nations, ora 13.00;
  8. Milano, Consulatul General al Republicii Moldova, ora 12.00;
  9. Padova, Consulatul R. Moldova, Via Milazzo 22, ora 15.00;
  10. Washington DC, Lincoln Memorial, ora 10.00.
  11. Helsinki, Finlanda, intrarea din partea gării feroviare, ora 14.00.

Duminică, 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale, opoziția politică, dar și societatea civilă nemulțumită de activitatea guvernării, au anunțat organizarea unui protest masiv –  „Adunarea Generală a Cetățenilor”, eveniment la care și-au anunțat prezența mai mulți reprezentanți ai Diasporei, care vor veni în acea perioadă la Chișinău.