Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (video) De ce profesorii din…

(video) De ce profesorii din satul Scumpia, Fălești au adus autocare cu elevi la marșul PDM?

Mai mulți minori din comuna Scumpia, r. Fălești au fost aduși astăzi, 9 mai, cu autocarele pentru a participa la marșul organizat de Partidul Democrat din Moldova. Elevii afirmă că nu sunt însoțiți de părinți, dar că aceștia și-ar fi dat acordul pentru ca să vină la Chișinău însoțiți de profesori.  În timp ce unii dintre ei cunoșteau despre faptul că vor participa la un marș organizat de PDM, alții au declarat că au venit pentru a vedea un concert în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Unul dintre copii a declarat că transportul este achitat de către primar. Din raionul Fălești au venit mai multe autocare. În unul dintre acestea sea flau circa 30 de copii.

Deși, am încercat să întrebăm adulții care însoțeau elevii despre scopul participării minorilor la un eveniment politic, aceștia au evitat să răspundă la întrebări.

ZdG l-a contactat de mai multe ori primarul comunei Scumpia din r. Fălești, Petru Friptuleac, la numărul de telefon mobil, pentru a întreba cine a organizat deplasarea copiilor la un eveniment politic, organizat de partidul din care face parte, și din ce bani a fost achitată călătoria, acesta însă nu a răspuns la apeluri.

Petru Friptuleac a fost ales în 2015 primar al comunei Scumpia din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale.  După ce a obținut mandatul, Petru Friptuleac, la fel ca alți circa o sută de primari, au renunțat la vechea culoar epolitică și au aderat la Partidul Democrat din Moldova.

Unii dintre copii care au participat la marș, echipați cu tricouri, chipiuri și drapele ale PDM au declarat că sunt însoțiți de părinți, dar că aceștia merg mai în spatele coloanei.

Totodată, ZdG a surprins momentul când unei minore i s-a făcut rău, iar un bărbat din mulțime a luat în brațe copila și a așezat-o în mașina poliției, care imediat a pornit spre spital.

Contactat ulterior, ofițerul de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, Adrian Jovmir a declarat că nu cunoaște despre incident, pentru că poliția nu documentează asemenea cazuri, dar a precizat că, cel mai probabil, polițiștii au transportat copilul la Spitalul pentru Copii „V. Ignatenco”, fără a aștepta ambulanța.