Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou pretendent la funcția…

Un nou pretendent la funcția de primar al mun. Chișinău. Îl admiră pe Putin și vorbește limba moldovenească

Maxim Brăila este candidatul Partidului Popular din R. Moldova (PPRM) pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Astăzi, 18 aprilie, la ora 11:00, acesta va depune actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală din 20 mai 2018.

Maxim Brăila este vicepreședintele Partidului Popular din R. Moldova și președintele organizației de tineret a formațiunii. S-a născut la Chişinău, pe 29 octombrie 1992. În anul 2011, când era cel mai tânăr candidat la alegerile locale de la Chișinău, Maxim spunea că este adeptul doctrinei social-democrate, îl admiră pe Vladimir Putin şi vorbeşte limba moldovenească.

Până în prezent, în cursa electorală pentru șefia capitalei au fost înregistrați la CEC șase candidați: Valeriu Munteanu (vicepreședintele PL), Vasile Costiuc (președintele partidului „Democrația Acasă”),  Andrei Năstase (liderul PPDA, candidat PAS-PPDA), Reghina Apostolova (candidata Partidului Șor), Alexandr Roșco (membru al grupului „Antifa”, candidatul partidului „Casa Noastră-Moldova”) și Ion Ceban (candidat PSRM).

19 aprilie este data limită când mai pot fi depuse dosarele la CEC pentru scrutinul local.

Primarul ales la 20 mai va avea un mandat de un singur an, până în 2019, când se vor desfășura alegeri locale în toată țara. Mandat de un an va avea și edilul municipiului Bălți, care, de asemenea, va fi ales la 20 mai.