Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat a pierdut în…

Un candidat a pierdut în februarie cu 4 000 de voturi, iar acum ar putea deveni deputat cu doar 900 de voturi

Dacă la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 secțiile de votare erau neîncăpătoare pentru alegătorii din circumscripția nr. 48 (Tiraspol și Bender), în acest scrutin la urne s-au prezentat de 16 ori mai puțini alegători.

Datele Comisiei Electorale Centrale arată că duminică, 20 octombrie, la secțiile de votare în această circumscripție au mers doar 1 207 alegători, în timp ce în februarie, acest număr se ridica până la 19 mii. Respectiv, dată fiind prezența joasă la vot, și candidații la funcția de deputat au acumulat un număr mic de voturi.

Astfel, alegerile parlamentare noi în această circumscripție au fost câștigate de candidatul socialiștilor, Vitalii Evtodiev, pentru care și-au dat votul 909 alegători. Această cifră este foarte mică în raport cu cele aproape 12 mii de voturi, acumulate de candidatul independent Viorel Melnic, care a câștigat mandatul de deputat în această circumscripție în februarie 2019. Totodată, Evtodiev a acumulat de cinci ori mai puține voturi decât a strâns la alegerile din februarie, atunci când a pierdut în fața lui Melnic cu 4 663 voturi.

Foto: alege2019

Vitalii Evtodiev, Partidul Socialiștilor

Vitalii Evtodiev își încearcă pentru a doua oară norocul în această circumscripție, după ce la 24 februarie a fost învins de Viorel Melnic. Candidatul socialiștilor are studii superioare și este de profesie inginer-constructor. Deține funcția de expert judiciar în cadrul firmei „Savim-Com” SRL, care este specializă în expertize în construcții, și la care figurează în calitate de „asociat”. Evtodiev a donat pentru PSRM 65 de mii de lei în campania electorală din 2016.

În  declarația de avere și interese personale depusă la CEC în campania electorală 2019, el arată că în 2017-2018, din activitatea la „Savim-Com” SRL a obținut un salariu de aproape 96 de mii de lei. De asemenea, timp de doi ani, de la aceeași firmă, Evtodiev a avut dividende în sumă de 470 106 mii lei. Din înstrăinarea unui bun, candidatul PSRM a mai ridicat un venit de peste 390 de mii de lei.

Evtodiev a mai indicat că este proprietarului unui automobil de model Audi Q7, estimat la 15 mii de euro, în timp ce soția are în proprietate o Toyota Camry. Familia socialistului mai deține un apartament de 72 m2, o vilă de 46 m2 și încă un imobil de 53 m2.

Mandatul de deputat în circumscripția nr. 48 (Tiraspol și Bender) a devenit vacant după ce Viorel Melnic, care a câștigat independent în această circumscripție la 24 februarie, a decis să renunțe la fotoliul de parlamentar.