Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu a refuzat demiterea procurorului…

Candu a refuzat demiterea procurorului General. Dodon: vom sesiza Curtea Constituțională

Subiectul privind demisia procurorului General, Corneliu Gurin nu a fost inclus pe ordinea de zi a Parlamentului. Speaker-ul Andrian Candu a declarat că-și asumă decizia  de a nu propune spre vot subiectul. La rândul său, liderul socialiștilor, Igor Dodon a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională în legătură cu acțiunile președintelui Legislativului. Candu se arată pregătit de a răspunde, dacă în decizia sa vor fi identificate abateri.

După discuțiile cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, liderul PSRM a spus că „demiterea procurorului general a devenit o temă tabu pentru speaker”. „Dar noi vom insista asupra acestor demiteri, inclusiv a șefului CNA, CEC și alte instituții”, a menționat Dodon, în timpul pauzei ședinței plenare.

Socialiștii au anunțat că nu vor părăsi ședința, deoarece urmează a fi discutate proiecte legislative importante, înaintate de comuniști, pe care ei le vor susține. De asemenea, liderul PSRM a precizat că urmează a fi audiați reprezentanții ANRE-ului și CEC-ului.

Înainte de a trece la următoare puncte, Andrian Candu a adresat o invitație publică tuturor fracțiunilor parlamentare pentru organizarea unei ședințe de lucru pe marginea celor mai importante subiecte de actualitate,  precum solicitările referitor la alegerile anticipate și modificarea Constituției, pentru alegerea directă a președintelui.