Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția lui Harunjen la sesizarea…

Reacția lui Harunjen la sesizarea depusă la CCM

„Concursul s-a desfăşurat transparent şi cu respectarea regulilor, însă mărturisesc că m-a surprins faptul că nici una dintre persoanele care critică atât de activ Procuratura Generala în spaţiul public, nu s-a înscris la concurs. Mă refer aici la acele persoane care aveau calitatea profesionala să o facă şi întruneau toate condiţiile.

Criticile sunt utile, mai ales când sunt constructive, dar pentru a reforma instituţia e nevoie și de implicare directă, de asumare a unei funcţii de conducere, chiar dacă nu este un lucru prea confortabil…

Atunci când am decis să canidez la funcţia de procuror general, am făcut-o conştient că nu există în activitatea mea vulnerabilităţi, pentru că înţelegeam foarte bine ce urmează. În ultimii ani Procuratura Generala este permanent ţinta unor răfuieli între diferite grupări politice, de business, care uneori, din păcate, sunt promovate şi sprijinite de unele instituţii media şi anumiţi reprezentanţi ai societăţii civile. Mi-am asumat inclusiv aceste riscuri atunci când am decis să candidez. Ceea ce cred că e cu adevărat important acum, este ca toţi cei care îşi doresc cu adevărat o modernizare a Procuraturii Generale să colaboreze şi să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, susține Harunjen.

Amintim că astăzi, 12 decembrie, Gri­go­re Cob­zac, depu­ta­tul PLDM, împre­u­nă cu cole­gii de la PAS au depus la Cur­tea Con­sti­tu­țio­na­lă o sesi­za­re pri­vind veri­fi­ca­rea con­sti­tu­țio­na­li­tă­ții Decre­tu­lui Pre­șe­din­te­lui R. Mol­do­va, pri­vind numi­rea lui Edu­ard Haru­n­jen în func­ția de pro­cu­ror gene­ral.