Reacția Blocului ACUM la invitația de a negocia cu PSRM și PDM

Blocul ACUM nu va negocia cu Partidul Democrat (PDM) și Partidul Socialiștilor (PSRM) crearea unei majorități parlamentare. Declarația a fost făcută de co-președinții Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au menționat că în acest mod, atât Plahotniuc, cât și Dodon, încearcă să își mascheze alianța.

„Atât Plahotniuc, cât și Dodon, caută să își mascheze în continuare alianța de ani de zile și negocierile ascunse pe care le poartă încă înainte de votul din 24 februarie. Se cuvine să cunoaștem care este conținutul și rezultatul târgului secret Plahotniuc și Dodon, care au decis în mod ipocrit să folosească pentru comunicarea publică Blocul ACUM pe post de primă opțiune, ca mai apoi, fie să desăvârșească și să formalizeze sub ochii noștri o coaliție obscură care există și este funcțională de ani de zile, fie să decidă, de comun acord, declanșarea alegerilor anticipate, concomitent cu cele locale, punând în aplicare mecanismele votului mixt de fraudare a alegerilor”, a declarat Andrei Năstase.

În context, Blocul ACUM susține că va propune deputaților din noul Parlament adoptarea în regim de urgență a unui set de legi ce vizează „eliberarea statului de sub controlul grupării Plahotniuc-Dodon”.

Potrivit Maiei Sandu, acest pachet de legi presupune adoptarea de către Parlament a unei declarații cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului și ajustarea cadrului normativ necesar pentru demiterea Procurorului general Eduard Harunjen, demiterea conducerii Serviciului de Informații și Securitate, precum și a conducerii Centrului Național Anticorupție și Autorității Naționale de Integritate, dar și a membrilor Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Audiovizualului și Curții Supreme de Justiție.

Totodată, Blocul ACUM solicită crearea a trei comisii parlamentare pentru investigarea furtului miliardului, evaluarea implementării legii privind amnistia capitalului, dar și anchetarea operațiunilor de spălare a banilor.

După alegerile parlamentare, PDM a invitat liderii Blocului ACUM la negocieri, însă aceștia nu au dat curs invitației. Gestul democraților a fost repetat și de socialiști, care după validarea rezultatelor alegerilor au chemat reprezentanții Blocului ACUM la sediul PSRM.

Analiștii politici, despre sinceritatea intențiilor PDM și PSRM de a forma o coaliție cu Blocul ACUM


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *