LIVE/ Şedința Parlamentului: Partidul Democrat a părăsit sala de ședințe a Parlamentului

Astăzi, 17 octombrie, în cadrul ședinței Parlamentului va fi audiat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare. De asemenea, deputații vor examina un proiectul de hotărâre privind activitatea Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale.

10.49: Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a anunțat că a primit o informație de la Procuratura Anticorupție care îi confirmă că pe numele soțului Zinaidei Greceanîi este pornită o cauză penală. Totodată, aceasta a propus prelungirea activităţii Comiei şi participarea unui deputat a fracţiunii Şor în componenţa comisiei de anchetă.

10.25: Fracțiunea Partidului Șor se arată nemulțumită de faptul că opoziția nu a fost prezentă în componența comisiei de anchetă.

10.14: Audierea raportului comisiei de anchetă s-a încheiat. A început runda de întrebări.

10.07: Comisia de anchetă privind frauda bancară propune revocarea viceguvernatorilor Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu. „ (…) Beneficiarii finali principali ai furtului bancar au fost grupările lui Plahotniuc, Șor și Filat” (…) „În anii 2011-2012 deja exista panul unui atac regizat a Băncii de economii din partea grupării lui Plahotniuc”, susţine Slusari.

09.35: Alexandru Slusari prezintă raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare.

09.25: Fracțiunea PDM a părăsit sala de ședință, în semn de protest față de raportul privind frauda bancară, ce urmează a fi prezentat de preşedintele Comisiei Alexandru Slusari. Această comisie este pertinentă. S-a refuzat ca la lucrările comisiei să participe opoziția. A fost un instrument de justiție publică”, a declarat Candu.

09.22: Urmează a fi audiat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare.

09.20: Proiectul de moțiune urmează să fie analizat de Comisia Juridică, iar ulterior să fie inclus pe agenda Parlamentului.

09.15: Partidul Democrat înaintează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul PD, Andrian Candu. „Programul de guvernare nu poate fi numit așa, ci mai mult niște intenții. Analizând cele patru luni de activitate constatăm doar eșecuri care au adus prejudicii mai ales în domeniul economic și social”, a declarat Candu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Furtul miliardului s-a întîmplat cînd la putere era PLDM condus de Filat. După Filat au venit alți primminiștri de la PLDM (Streleț). PDM a venit la putere abia din 2016, cînd a trebuit să curețe mizeria lăsată de alții.
    Acum noua putere promoscovită, dintre care sînt mulți cu legături în gașca lui Filat și care vor să- i scoată din închisoare pe așa zișii deținuți politici Filat și Platon, face demagogie încercînd să arunce vina pe alții. Fac comisii parlamentare de anchetă în care nu acceptă reprezentanți ai opoziției, ceea ce numai prin țări bananiere se practică, și fac presiuni asupra justiției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *