Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   LIVE/ Şedinţa Guvernului. A fost…

LIVE Şedinţa Guvernului. A fost demis directorul adjunct al ANSA

Cabinetul de miniștri s-au întrunit astăzi, 11 decembrie, în ședință. Pe ordinea de zi se numără 31 proiecte, printre care aprobarea semnării Acordului de suport al proiectului și rambursare „Instrument de procurare a gazelor în situație de urgență” dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

16.31. Şedinţa Guvernului s-a încheiat.

16.30. Decizia cu privire la aprobarea semnării Acordului de suport al proiectului și rambursare „Instrument de procurare a gazelor în situație de urgență” dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, a fost aprobată. Vezi detalii

16.18. Cabinetul de miniştri a abrobat decizia cu privire la aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023.

15.54. A fost aprobată decizia pentru iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Memorandumului dintre Comitetul Vamal de Stat al Republicii Azerbaidjan, Serviciul Veniturilor al Ministerului Finanțelor al Georgiei, Serviciul Vamal de pe lîngăMinisterul Finanțelor al Republicii Moldovași Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei privind interacțiunea pentru formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor în domeniul vamal.

15.52. Guvernul a aprobat decizia cu privire la aprobarea Avizului asupra proiectului de lege pentru modificarea articolului 13 al Legii nr.499/1999 privind alocațiile sociale de stat pentru unele categorii de cetățeni. Normele propuse au drept scop sporirea gradului de protecție socială a beneficiarilor de alocații sociale de statcare nu îndeplinesc condițiile necesare pentru obținerea dreptului la pensie și, în acest sens, se propune majorarea cu 20% a cuantumului alocațiilor sociale de stat persoanelor vîrstnice, pentru a constitui 40% din cuantumul pensiei minime pentru limită de vîrstă, stabilit anual de către Guvern. Detalii.

15.42. Guvernul a aprobat avizul asupra proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți.

15.26. Miniştrii au aprobat decizia pentru iniţierea negocierilor asupra proiectului Memorandumului de Înțelegere dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova și Ministerul Tineretului și Sportului al R. Bulgaria privind cooperarea în domeniile tineretului și sportului

15.25. Decizia cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 457/2003 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind constituirea şi funcţionarea consiliilor locale şi raionale, a fost aorobată.

15.23 Cabinetul de miniştri a aprobat decizia cu privire la modificarea unor hotărîri ale Guvernului.

15.22 Decizia cu privire la transmiterea unor bunuri mobile din proprietatea statului în proprietatea unităţii teritoriale autonome Găgăuzia.

15.20. A fost aprobată decizia care modifică Hotărîrea Guvernului nr. 454/2008 cu privire la optimizarea participării organelor centrale de specialitate ale administrației publice, precum și a altor autorități administrative centrale la executarea angajamentelor asumate față de organizațiile internaționale. Detalii

15.18 Miniştrii au aprobat regulamentul privind procedura de executare a creanțelor bănești bazate pe dispoziții de drept public.

15.16. Regulamentul privind evaluarea calității activității de audit intern în sectorul public, a fost aprobat.

15.14. A fost aprobat decizia cu privire la aprobarea proiectului de lege pentru modificarea Legii nr. 312/2013 privind grupurile de producători agricoli și asociațiile acestora

15.12. Cabinetul de miniştri a aprobat decizia cu privire la alocarea mijloacelor financiare. Vezi detalii.

15.10. A fost aprobată decizia cu privire la măsurile de pregătire a protecţiei civilea Republicii Moldova pentru anul 2020. Detalii aici.

15.09. Guvernul a aprobat cererea de demisie din funcţia de director al Reprezentanţei Teleradiocompaniei Interstatale MIR, Valeriu Reniţă. Stanislav Vîjga este noul director.

15.07. Ela Malai a fost eliberată din funcţia de director General Adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în baza cererii de demisie.

15.06. Guvernul l-a rechemat pe Gheorghe Leucă din funcția de ambasador al R. Moldova prin cumul în Iran.

15.05. Victor Ţvircun a fost numit ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R. Moldova în Statul Qatar. Ţvircun a îndeplinit funcția de ministru al Educației, Tineretului și Sportului în cabinetul condus de Vasile Tarlev.

15.03. Şedinţa Guvernului a început.

Toate cele 31 de subiecte de pe ordinea de zi a Guvernului le puteți găsi aici

Şedinţa este programată pentru ora 15.00.