Gata cu vacanța. Aleșii poporului revin la muncă

După o lună de vacanță, deputații Legislativului revin la muncă. De astăzi, 2 septembrie, începe sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Membrii biroului permanent urmează să se întrunească în ședință și să decidă când ar urma să aibă loc prima ședință a Parlamentului. Contactați de ZdG, responsabilii serviciului de presă al Biroului Permanent ne-au spus că, deocamdată, nu a fost stabilită nicio ședință.

Unul dintre subiectele importante care ar urma să fie discutat la primele sedințe ale Legislativului este cel care vizează noua reformă a Justiției.

Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie.

Acesta este primul Parlament de la Chișinău în care cei 101 de deputați au fost aleși în baza sistemului electoral mixt. Sistemul mixt a fost însă anulat de noua guvernare, iar următoarele alegeri parlamentare ordinare vor avea loc în baza sistemului proporțional.

Autor: Cristina Dulea

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *