Flashmob la Parlament: „Nu legalizați banii furați!”

După ce ieri, 26 iulie 2018, Parlamentul a votat în ambele lecturi proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală, pentru astăzi PLDM, PAS și PPDA au anunțat un flashmob la Parlament. Acesta poartă sloganul „Nu legalizați banii furați!”, iar cetățenii sunt chemați în fața Parlamentului, începând cu ora 12.00 „pentru a dezaproba crimele guvernării antipopulare”. 

În pofida criticilor opoziției antioligarhice, a societății civile, experților și partenerilor de dezvoltare, regimul Plahotniuc a decis să legifereze jaful secolului și sa scoată basma curată hoții de miliarde”, se spune în mesajul organizatorilor.

Cu 56 de voturi pentru, proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost votat ieri în lectura a doua și ultima, deși, în opinia deputaților care au părăsit ședința –  PL, PCRM, PLDM și PSRM –  această reformă este promovată contrar prevederilor legale și vine să legalizeze spălarea de bani în R. Moldova. Ulterior, ambasada SUA s-a declarat dezamăgită de adoptarea acestei legi.

Citiți și:

DOC/ Ce prevede legea privind declararea voluntară și pe cine avantajează
TI-Moldova cere autorităților să stopeze promovarea proiectelor care afectează interesul public

Mai mulți deputați critică intenția majorității parlamentare de a aproba reforma fiscală
Deputații PLDM au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest
Încă două fracțiuni au părăsit ședința Parlamentului: „Ce faceți astăzi este o gravă încălcare” 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *