Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Flashmob la Parlament: „Nu legalizați…

Flashmob la Parlament: „Nu legalizați banii furați!”

După ce ieri, 26 iulie 2018, Parlamentul a votat în ambele lecturi proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală, pentru astăzi PLDM, PAS și PPDA au anunțat un flashmob la Parlament. Acesta poartă sloganul „Nu legalizați banii furați!”, iar cetățenii sunt chemați în fața Parlamentului, începând cu ora 12.00 „pentru a dezaproba crimele guvernării antipopulare”. 

În pofida criticilor opoziției antioligarhice, a societății civile, experților și partenerilor de dezvoltare, regimul Plahotniuc a decis să legifereze jaful secolului și sa scoată basma curată hoții de miliarde”, se spune în mesajul organizatorilor.

Cu 56 de voturi pentru, proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost votat ieri în lectura a doua și ultima, deși, în opinia deputaților care au părăsit ședința –  PL, PCRM, PLDM și PSRM –  această reformă este promovată contrar prevederilor legale și vine să legalizeze spălarea de bani în R. Moldova. Ulterior, ambasada SUA s-a declarat dezamăgită de adoptarea acestei legi.

Citiți și:

DOC/ Ce prevede legea privind declararea voluntară și pe cine avantajează
TI-Moldova cere autorităților să stopeze promovarea proiectelor care afectează interesul public

Mai mulți deputați critică intenția majorității parlamentare de a aproba reforma fiscală
Deputații PLDM au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest
Încă două fracțiuni au părăsit ședința Parlamentului: „Ce faceți astăzi este o gravă încălcare”