După București și Bruxelles, Maia Sandu a anunțat unde va face următoarele vizite oficiale

Șefa cabinetului de miniștri a R. Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va întreprinde două vizite oficiale în următoarea perioadă. Pe 11 iulie prim-ministra va pleca la Kiev, iar pe 16 iulie se va afla la Berlin.

„Îi mulțumesc domnului Președinte Volodimir Zelenski pentru invitație și disponibilitatea de a avea această întrevedere atât de repede. Ucraina și Moldova au experiențe politice similare în regiune, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției și construirea unor state democratice și funcționale axate pe nevoile și aspirațiile cetățenilor și au același obiectiv de integrare europeană. Tocmai de aceea, colaborarea strânsă între țările noastre va avea efecte benefice atât asupra securității în regiune, cât și asupra vieții cetățenilor din ambele țări”, a scris Maia Sandu cu referire la vizita sa oficială în capitala Ucrainei.

Vizita în Germania, de pe 16 iulie, Maia Sandu susține că va fi făcută la invitația cancelarului Angela Merkel: „Vin cu deosebite mulțumiri către Cancelarul german Angela Merkel pentru invitația de a întreprinde o vizită la Berlin în primele săptămâni de mandat, dar, mai ales, pentru sprijinul constant acordat de Germania cetățenilor Republicii Moldova. Germania a fost, de fiecare dată, un aliat de încredere al Republicii Moldova în promovarea și consolidarea democrației în țara noastră și în susținerea obiectivelor strategice ale Republicii Moldova”.

Primele vizite oficiale în calitate de prim-ministru pe care le-a făcut Maia Sandu de la învestirea în funcție au fost la București și Bruxelles.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Uite asa fac toti, se plimba cit pot. Mai bine ar face vizite “oficiale” in toata Moldova, cu specialisti impreuna cu ea sa vada starea reala si adevarata a lucrurilor, sa stea de vorba cu oameni. De abe atunce ar pute sa inceapa norodu sa aiba incredere in cei guvernannti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *