Dodon, despre votul chișinăuienilor, așteptările de la mandatul lui Năstase și planurile socialiștilor

Șeful statului explică victoria lui Andrei Năstase la alegerile locale noi în capitală prin faptul că votul a fost dat pe criterii geopolitice și ideologice, nu din raționamente de competență managerială ale viitorului edil. Totodată, Igor Dodon susține că mandatul de un an la șefia capitalei îi va da posibilitate lui Andrei Năstase să-și „dezvăluie caracterul populist și incompetența”.

Președintele Dodon a comentat rezultatul alegerilor printr-un comentariu pe Facebook, acolo unde a mai scris că „Dorin Chirtoacă a fost un primar atât de prost, încât oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”.

În același timp, Dodon dă asigurări că luptete și victoriile principale ale socialiștilor abia urmează, începând cu toamna anului curent, când vor avea loc alegeri parlamentare.

În legătură cu rezultatul alegerilor din municipiul Chișinău, le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru participare la votare. Ei și-au făcut datoria, acum datoria trebuie să și-o facă primarul nou ales.De asemenea, vreau să menționez două aspecte importante.

Mai întâi de toate, vedem că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o încredere largă și de o susținere stabilă în Capitala țării. Aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban.

Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de Primar General, de patru ani. Pînă atunci, Ion Ceban și echipa sa vor continua să lucreze în beneficiul Chișinăului și al chișinăuienilor.

În al doilea rînd, constatăm că în Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală. Deși pe durata mandatului de primar orășenii se plîng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului.
Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a cîta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi.

Vom vedea ce management va demonstra Primarul General de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului.
De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal.

În rest însă, pentru Andrei Năstase aceasta a fost o victorie a lui Pyrrhus, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el. Dar la acest subiect voi mai reveni cu alte prilejuri.

Luptele si Victoriile principale ale Socialiștilor abia urmează, începînd cu toamna acestui an”, scrie Igor Dodon pe Facebook.

Candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor în turul doi de scrutin al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău, care au avut loc duminică, 3 iunie. După numărarea tuturor buletinelor de vot, Andrei Năstase a acumulat 52,57% din sufragii, iar Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a adunat 47,43%.

Cum arată casa și cu ce avere vine Andrei Năstase la primărie

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Kalinin

    Probabil este timpul sa dispara deja acuma Republica Maldafana. odata cu Kozak in rol inapoi. Federalizarea urmata de declararea independentei Transnistriei imediat sunt in logica jocului de la Kremilin. Este usurat mult de mancurti si maldafani acum la putere prin Maldafania. Era si timpul , in 30 de ani nu a fost decit un chin si vai si aoleu de acest “stat”. Un ris si o paguba, o zona de mafie si hotie in lege fara trecut si fara viitor bineinteles.Un “stat” inchegat la Kremlin si desfacut tot acolo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *