Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) În ajun de sărbători,…

(doc) În ajun de sărbători, încă 2,5 milioane de lei pentru reparații la Casa Guvernului

La 22 decembrie 2017,  Direcția Generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova a desemnat firma „Linia &Co” SRL câștigătoarea licitației pentru procurarea mobilierului pentru reamenajarea sălii de ședințe și camerei de odihnă de la etajul I al Casei Guvernului R.Moldova, din partea str. Pușkin. Cu două zile mai devreme, pentru renovarea nodului de redistribuire a energiei electrice a Casei Guvernului s-a organizat o licitație câștigată de firma „Aselectrica” pentru suma de 1,84 milioane de lei. 

 

ZdG a telefonat, repetat, timp de aproximativ o oră, la Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova, la numerele de telefon afișate pe pagina electronică a Cancelariei de Stat (), doar că nici în anticameră, nici direct, în biroului șefului Direcției, nu a răspuns nimeni. Marți, 26 decembrie 2017, este zi lucrătoare.

Director general: Casapu Mihail
Anticamera
022-250-138
022-250-108

Cele 2,5 milioane de lei alocate recent pentru reparația clădirii unde activează Guvernul R. Moldova sunt o continuitate a altor peste 17 milioane de lei, alocate în acest sens anterior, în lunile august-octombrie 2017.

Conform informațiilor de pe site-ul Agenției Achiziții Publice, pe 28 august 2017, Direcția Generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova a semnat un contract în valoare de 298 de mii de lei cu firma „Aldor Group” pentru „achiziționarea mobilierului”. Peste aproape două săptămâni, Direcția a semnat un contract în valoare de 10,06 milioane de lei cu „Aria-Grup” SRL pentru „reamenajarea sălii de ședințe și vestibulului de la etajul 1 al Casei Guvernului Republicii Moldova din partea str. Pușkin, inclusiv camera de odihnă, grupurile sanitare și vestiarul”.

La 6 octombrie, Direcția  semna un alt contract, cu firma „Eurocity Constuct” un contract în valoare de 3,5 milioane de lei pentru „reparația capitală a scărilor de la intrări. Casa Guvernului, mun. Chișinău”. 

Citiți și: Milioane pe timp de criză: ce firmă repară scările Guvernului și la ce preț

Pe 18 octombrie 2017, a fost semnat un alt contract, pentru „reparația vestibulului central, inclusiv coridorul din aripa stîngă, stajul I, Casa Guvernului, mun. Chișinău” cu firma „7 SERVICII IMOBILIARE” SRL în valoare de 3,3  milioane de lei. Tot cu această firmă s-a semnat un contract și în luna august 2017, pentru „reparația și designul interior al biroului nr.518 și blocului sanitar, et.V”  în valoare de 559 mii de lei.

Serviciile de proiectare pentru obiectul „reamenajarea salii de sedinte si vestibulului de la et.1 al Casei Guvernului R. Moldova din partea str. Puskin, inclusiv blocurile sanitare si vestiarul” a costat 175 de mii de lei, fiind achiziționate de Guvern în luna iunie de la Institutul de Stat„RuralProiect”.

Anterior, Direcția Generală pentru administrarea clădirilor Guvernului R. Moldova a anunțat o licitație publică pentru achiziționarea a opt vaze decorative din granit pentru scările de la intrările din Casa Guvernului. Valoarea achiziției urma să fie de aproximativ 669.000 de lei. După ce informația a apărut în presă, fiind dezvăluită de jc.md premierul Pavel Filip a anunțat că instituția renunță la procurarea vazelor.  „Banii publici trebuie să fie cheltuiți cu chibzuință”, anunța prim-ministrul.