Discuții contradictorii la CEC. Lista candidaților ACUM, înregistrată cu excepția unui singur candidat

După mai multe discuții contradictorii între membrii CEC și liderii Blocului ACUM, Comisia Electorală Centrală a aprobat înregistrarea candidaților care vor participa la alegerile parlamentare pe circumscripția națională din partea Blocului.

La fel ca și în cazul listei PSRM, membrul CEC, Andrei Volentir, a declarat că unul dintre candidați are dosarul incomplet, motiv pentru care acesta va fi exclus din lista Blocului ACUM. Este vorba despre Victor Spînu, care figurează în listă cu numărul 52. Astfel, CEC a înregistrat doar 54 de candidați pe listele Blocului ACUM.

În timpul prezentării raportului de înregistrare a candidaților, membrul CEC, Iurie Ciocan, a solicitat ca PLDM să fie cooptat ca și membru al Blocului, din moment ce pe listă se numără și deputata PLDM, Maria Ciobanu, dar și vicepreședintele PLDM, Ion Terguță.

„Blocul electoral ACUM este format din două partide politice, dar studiind lista de candidați am constatat doi candidați din alt partid. Constat că avem participarea comună a trei partide. Din punctul meu de vedere, documentele constituante ale acestui bloc trebuie modificate pentru participarea a trei entități sau cei doi candidați trebuie să își sisteze activitatea de membru în partidul PLDM”, a menționat Iurie Ciocan, membru CEC.

La rândul său, președinta CEC, Alina Russu, a înaintat propunerea ca în dreptul numelui celor doi candidați liberal-democrați, să fie exclusă apartenența lor politică la PLDM, iar propunerea a fost susținută.

Membrul CEC, Andrei Volentir, a mai semnalat încă o neregulă în înregistrarea candidaților blocului ACUM. Acesta a precizat că avocatul Dumitru Pavel, nu poate figura atât ca și candidat pe lista Blocului, cât și reprezentant oficial al Blocului la CEC. Acest aspect a fost însă contestat de Andrei Năstase, care a declarat că avocatul Dumitru Pavel poate figura atât ca și candidat, cât ca și reprezentant oficial.

După o oră de discuții, șapte membri ai CEC au aprobat înregistrarea a 54 de candidați, iar Iurie Ciocan a precizat că va avea o opinie separată.

Prima în lista Blocului ACUM va fi Maia Sandu, președinta PAS, urmată de Andrei Năstase, președintele PPDA. Alexandru Slusari (PPDA) și Igor Grosu (PAS) sunt pe locurile 3-4, urmați de Igor Munteanu, ex-directorul executiv al „IDIS Viitorul” și fostul boxer și istoric, Octavian Țîcu, reprezentantul societății civile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Măi Andrușa Năstase, măi! Ești om cu carte, ai terminat Universitatea din Iași? Și cum poți tu, ca jurist, ca moldovean, ca român să vorbești așa STÂLCIT limba română? În jurul orei 20.40 la Jurnal TV, ai numit-o pe distinsa dna Maria CIOBANU DE DOUĂ ORI LA RÂND Maria CEBANU??? Cei cu tine, bre mogice? Sau asta-i de emoție?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *