Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații PSRM se apară și…

Deputații PSRM se apară și vin cu învinuiri

Deputații din Parlament au votat astăzi, cu 74 de voturi, schimbarea sistemului electoral, în pofida faptrului că în perimetrul Parlamentului își manifestă poziția două tabere: opoziția extraparlamentară cheamă cetățenii să protesteze împotriva schimbării sistemului electoral, pe când adepții sistemului mixt, despre care nu se cunoaște de cine ar fi organizați, își prezintă dorința de a alege parlamentarii în baza votului mixt în timp ce răsună muzică populară.

După votarea acestui proiect de lege, deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au venit cu mai multe declarații:
„PSRM rămâne consecvent în acțiunile sale și merge foarte ferm, conform agendei partidului. Primul angajament al socialiștilor a fost oprirea sistemului uninominal. Pentru noi era principial ca să nu permitem această reformă. Parlamentul a luat drept bază propunerea socialiștilor privind introducerea unui sistem mixt, care este prevăzut din 2011 de către programul politic al partidului… Mulți cei care protestează acum au pledat cândva pentru schimbarea sistemului electoral, iar acum cheamă la protest. Noi socialiștii avem agenda noastră, noi nu avem cum să nu respectăm programul partidului…. Credem că dl Președinte va promulga acest proiect”, au declarat deputații PSRM.