Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum comentează Maia Sandu protestul…

Cum comentează Maia Sandu protestul organizat de adepții lui Șor la sediul PAS

„Am urmărit cu tristețe oamenii, în mare majoritate bătrâni, veniți astăzi la sediul PAS să ne someze să nu-l mai criticăm pe Șor și să nu mai cerem justiției pedepsirea lui. Protestatarii cereau să nu fie ponegrită imaginea lui Șor. Nu ai ce ponegri la un individ implicat în furtul miliardului și în coruperea oamenilor, profitând de sărăcia lor”, declară Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate.

„În înregistrarea video, auzeam cum oamenii veniți astăzi se plângeau că au pensii foarte mici, că prețurile sunt foarte mari, că viața este foarte dificilă în Moldova. Din păcate, este adevărat. Cu părere de rău, această stare gravă de lucruri din țară și necazul acestor oameni au fost cauzate anume de Șor, Plahotniuc și alții ca ei, care au furat și au spălat miliarde, care trăiesc în bogăție pe seama acestor oameni, iar acum își bat joc de ei, plătindu-le câteva sute de lei pentru a veni pe frig să le facă jocul. Nu ne vom opri în a cere justiție pentru toți și pedepsirea celor vinovați, inclusiv a lui Șor, anume pentru că dorim ca oamenii să nu trăiască în mizerie. Noi vrem oamenii să trăiască demn și pentru asta vom depune toate eforturile”, punctează Sandu, într-o declarație oferită presei.

Pe pagina sa de pe facebook, Sandu a postat o înregistrare audio prin care un bărbat, despre care se menționează că participă la protest, susține că va primi 600 de lei pentru participarea la protestul care urma să dureze o oră și 20 de minute. 

Un grup de susținători ai Partidului „Șor”, condus de controversatul primar de Orhei, Ilan Șor a protestat în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate  (PAS), cerând Maiei Sandu, lidera formațiunii să nu pună presiune pe justiție în dosarul penal în care Șor este judecat pentru fraudarea sistemului bancar.  De la protest a lipsit însă liderul partidului care a protestat, coloana de protestatarii fiind condusă de Mariana Tauber, vicepreședinta formațiunii. 

„ Jos Maia Sandu”, „Maia, de la reformele tale, oamenii pleacă din țară”, „Maia, încetează să mai faci flash-moburi” sau „Maia vorbește, Ilan muncește”, „Nu suntem like-uri, noi suntem poporul” sau „Maia, du-te la America” au scandat protestarii. Majoritatea discursurilor, dar și pancartelor protestatarilor erau în limba rusă.  Tauber a acuzat liderii PAS de relații cu foști membri ai PLDM, dar și de faptul că Vlad Filat ar fi fost principalul beneficiar al furtului miliardului. Tauber susține că Maia Sandu vrea să ponegreze numele lui Ilan Șor și face presiuni asupra justiției în dosarul Șor.