Cum a comentat fostul primar, Dorin Chirtoacă, victoria lui Andrei Năstase

„Eu am primit de trei ori mandatul de Primar de la cetățenii municipiului Chișinău, și nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă sau cine mai sunt. Cu toate dosarele, presiunile si amenintarile lor, era firesc să transmit acest mandat inapoi chișinăuienilor, iar ei să decidă prin vot cine să fie primar, nu uzurpatorii.  Mulțumim, locuitori ai Chișinăului! Felicitări, Andrei!”, a scris Dorin Chirtoacă, fostul primar al mun. Chișinău, după victoria lui Andrei Năstase la funcția de primar. 

Candidatul comun al Platformei DA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a acumulat majoritatea voturilor în turul doi de scrutin al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. 248 674 chișinăuieni și-au exprimat dreptul la vot până la ora 21.00, atunci când, conform legii, ușile secțiilor de votare se închid. Cea mai înaltă participare la vot s-a înregistrat în sectorul Râșcani al capitalei (41,36%), urmat de Centru (41,34) și Botanica (39,78%). Mai puțin activi au fost locuitorii din sectoarele Buiucani și Ciocana, iar codașe au fost suburbiile, cu o rată de participare de 34,89%.

Bucurie mare la sediul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevărat (PPPDA). Membrii formațiunii conduse de Andrei Năstase, cel care a câștigat alegerile pentru funcția de primar al mun. Chișinău scandează „victorie”. Au venit și primele reacții după victoria lui Năstase. 

La sediul partidului lui Andrei Năstase, susținătorii săi anunță că îl așteaptă pe viitorul primar al mun. Chișinău.  „Avem echipă, avem valoare”, scandează reprezentanții PPPDA. „Bravo” și „Poporul a luat capitala” și „Azi capitala, mâine toată țara”, „Noi nu cedăm” scandează reprezentanții formațiunii.

 

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *