Condamnat la închisoare și căutat de poliție, fostul ministru Iurie Chirinciuc publică fotografii de la mare

În timp ce este căutat de poliție pentru a fi reținut, fostul ministru liberal al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, publică fotografii dintr-o vacanță la mare. Între timp, reprezentanții poliției declară că sunt în așteptarea unei încheieri judecătorești, pentru a-l anunța pe Chirinciuc în căutare internațională.

„Basarabia fără mare e ca viața fără oxigen”, a scris fostul ministru Iurie Chirinciuc duminică, 21 iulie, pe rețelele de socializare unde a publicat și câteva fotografii.

Ion Bilibov, șeful Inspectoratului de Poliţie (IP) din sectorul Centru al municipiului Chişinău, în raza căruia își are domiciliul fostul ministru, ne-a declarat că Chirinciuc nu a fost găsit la domiciliu, pentru a fi reținut. Bilibov ne-a mai informat că poliția a făcut un demers către instanță pentru ca judecătorul de instrucție să emită o încheiere prin care Chirinciuc să poată fi anunțat în căutare internațională.

„Când primim încheierea de la judecătorul de instrucție, noi intentăm dosar de căutare și pornim acțiunile propriu-zise de căutare a figurantului. Acesta este anunțat în căutare națională, internațională, sunt întreprinse alte acțiuni operative pe loc”, ne-a declarat anterior Bilibov.

Fostul ministru Iurie Chirinciuc nu ne-a răspuns nici la mesajele, nici la apelurile de pe rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie prin care am încercat să-l contactăm. 

Chirinciuc a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pe 15 mai curent, atunci când a avut loc ultima ședință pe acest dosar la Curtea de Apel (CA) Chișinău. Fostul demnitar a lipsit însă de la pronunțarea hotărârii, părăsind sediul Curții de Apel cu puțin timp înainte ca judecătorii să-l condamne.

Decizia CA Chișinău a devenit executorie pe 27 iunie, odată cu publicarea deciziei motivate pe site-ul instanței de apel. De atunci, deși au trecut mai bine de trei săptămâni, Chirinciuc nu a fost încă reținut pentru a-și ispăși pedeapsa.

Citiți și:
– Chirinciuc a lipsit de la pronunțarea hotărârii. Când va fi pusă în aplicare pedeapsa Curții de Apel
DOC/ Condamnat la închisoare cu executare, dar lăsat în libertate. De ce nu a fost încă reținut fostul ministru Iurie Chirinciuc
Fostul ministru Chirinciuc, condamnat la închisoare cu executare, nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi reținut


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    ‘Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, publică fotografii dintr-o vacanță la mare.’ Adik demonstreaza ca la el doare in noada gaoazului din punktu cinci de lege si alte justiti din tara. Nu fost gasit la domiciliu, ca a fost anuntat cu grija sa nu fie acasa, din mult timp inainte. Si va dispare precum magaru in ceata dupa cel kurort. Poate rusia, poate Rusia, poate Madagaskar, … poate Patagonia … ceva ce nu are estradare. Da, Moldova si fara mare … nu mai are oksigen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *