Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este noul secretar general…

Cine este noul secretar general al Parlamentului

Parlamentul are un nou Secretar General după ce Igor Klipii și-a depus cererea de demisie la 8 iunie, atunci când a avut loc ședința de Parlament în cadrul căreia Zinaida Greceanîi a fost votată speaker.

Funcția lui Klipii a fost preluată de Adrian Albu, care a participat la alegerile parlamentare din 2019, în calitate de candidat la funcția de deputat, pe listele Partidului Socialiștilor.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, secretarul general al Parlamentului se numeşte în funcţie de către Preşedintele Parlamentului, cu consultarea prealabilă a Biroului permanent şi cu avizul Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi. Secretarul general este asistat de adjuncţii săi, cărora le poate delega o parte din atribuţiile sale.

„În exercitarea atribuţiilor, Secretarul general este responsabil de asigurarea bunei activităţi a organelor de lucru ale Parlamentului, angajează şi eliberează din funcţie personalul Secretariatului Parlamentului, cu excepţia persoanelor a căror numire ţine de competenţa Preşedintelui Parlamentului”, se menționează în Regulamentul Parlamentului.