Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce avere declară viceprimarul Ruslan…

Ce avere declară viceprimarul Ruslan Codreanu

Azi dimineața, primarul interimar al mun. Chișinău Nistor Grozavu a anunțat despre retragerea sa din funcție. Totodată, Grozavu a anunțat și despre numirea a doi viceprimari ai capitalei – unul fiind  fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu, și altul consilierul municipal al PPEM, Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu (1980) este licenţiat în ştiinţe europene. Pentru anul trecut, acesta declară peste 75.000 lei obținuți din activitatea de asistent de deputat în secretariatul Parlamentului. Totodată, Codreanu a obținut 132.684 lei ca moderator Politici de Bună Guvernare la Institutul pentru Politici și Reforme Europene, precum și 3048 lei de la Cancelaria de Stat. În calitate de consilier municipal, Codreanu a obținut anul trecut 37.300 de lei.

Codreanu deține de asemenea, un apartament de 92, 1 m.p. evaluat la circa 674.000 lei, precum și un automobil marca Opel Corsa, evaluat la 80.600 lei. Anul trecut, Codreanu a procurat un alt automobil marca Volkswagen Jetta, evaluat la 200.000 lei.

Codreanu a precizat azi că a acceptat funcția de viceprimar, respectiv colegii din PPEM urmează să aleagă pe altcineva pentru Consiliul municipal. „Pe parcursul a doi ani de zile am avut mai multe inițiative și propuneri, dar ne-am ciocnit de o rezistență în executiv. Îmi asum și responsabilitatea și onoarea pentru această funcție. În două săptămâni vom ieși într-o conferință pentru a anunța prioritățile pentru următoarea jumătate de an”, a spus Codreanu.

Citiți și: Cum arată casa și ce avere are Silvia Radu, noul primar interimar al mun. Chișinău