Casa premierului Filip: ascunsă în declarațiile de până acum, declarată în 2016

Premierul Pavel Filip a indicat, în declarația cu privire la venituri și proprietate pe anul 2015, făcută publică zilele acestea, că deține, prin comodat, o casă de 316 m.p. cu o valoare cadastrală de 2,8 milioane de lei. Acesta este, de fapt, imobilul în care actualul premier locuiește de mai mult timp, dar care nu s-a regăsit în niciuna din declarațiile cu privire la venituri și proprietate de până acum. Asta deși casa a fost dobândită încă în anul 2010.

ZdG a scris despre imobilul nedeclarat alCasa Pavel Filip familiei premierului în ianuarie 2016, atunci când Pavel Filip a fost desemnat la funcția de prim-ministru. Scriam atunci că premierul locu­iește într-un imobil impunător, de peste 300 m.p., aflat în sectorul Buiu­cani al Capi­ta­lei și cum­pă­rat în 2011 de către Dumi­tru Filip, unul din cei doi fii ai actu­a­lu­lui prim-minis­tru. Dumi­tru Filip are acum 25 de ani, iar în peri­oada în care a deve­nit pro­pri­e­ta­rul casei de lux avea doar 20 de ani. Casa premierului Filip valoa­rează peste 7 mili­oane de lei, con­form pre­țu­lui de piață, chiar dacă, la Cadas­tru, acesta este eva­luat la doar (!) 2,8 mili­oane de lei, iar tere­nul pe care este con­struit, la 600 de mii de lei. 

Într-un comunicat al Minis­te­rului Teh­no­lo­giei Infor­ma­ției și Comu­ni­ca­ți­i­lor, în fruntea căruia era, în ianuarie 2016, Pavel Filip, se menționa că „Imobilul a fost con­stru­it pen­tru fecio­rii fami­liei Filip în peri­oada în care dl Pavel Filip se ocupa de afa­ceri și nu deți­nea vreo func­ție publică. Imo­bi­lul a fost înre­gis­trat în anul 2010, cu aproape un an îna­inte de a deveni minis­tru, pe numele mezi­nu­lui fami­liei, Dumi­tru. Soții Filip s-au mutat în casa de pe strada Pogor după ce au vân­dut pro­pria locu­ință de pe strada Alec­san­dri”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Patrick

    Deci casa nu a fost obținută atunci cînd avea funcție publică, deci a fost construită din baniii proprii pentru feciori? nu văd care este problema nu a folosit bani publici pentru construcție!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *