Care partid a depus cele mai multe sesizări la CEC în ziua alegerilor

În ziua alegerilor parlamentare, concurenții electorali au depus 18 sesizări la Comisia Electorală Centrală (CEC). Potrivit președintei CEC, Alina Rusu, cele mai multe contestații au fost depuse de Partidul Democrat.

Cel de-al doilea partid care a depus cele mai multe contestații la CEC este Partidul Socialiștilor, care a înaintat șase sesizări. Blocul ACUM a depus două sesizări, iar Partidul Șor – o sesizare.

Potrivit Alinei Rusu, sesizările vizează transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului la secții de votare. Președinta CEC a menționat că Inspectoratul General de Poliție a fost sesizat pentru a examina și investiga transportarea cetățenilor prin prisma coruperii alegătorilor.

Totodată, mai multe sesizări au vizat agitația electorală. PDM a sesizat CEC despre faptul că Andrei Năstase, copreşedinte al Blocului electoral „ACUM Platforma DA şi PAS”, ar fi făcut agitaţie electorală în incinta secţiei de votare. Totodată, democrații susțin că persoane care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, ar fi făcut agitaţie electorală în favoarea Blocului ACUM.

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *