Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Bugetele PSRM, PCRM și PN…

Bugetele PSRM, PCRM și PN în a patra săptămână de campanie electorală

Partidele au prezentat la CEC rapoartele privind veniturile și cheltuielile în cea de-a patra săptămână de campanie electorală. 

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a cheltuit între 9-15 februarie 1 082 074 de lei. Cei mai mulți bani au fost plătiți pentru publicitate la tv, radio, prin mijloace de comunicare electronice și presă scrisă. În raport se menționează că pentru organizarea întrunirilor și evenimentelor electorale s-au plătit 10 mii de lei, iar pentru materiale promoționale – opt mii de lei. Sursa banilor investiți în promovare constituie veniturile acumulate de formațiunea politică pe parcursul anului trecut.

De la începutul campaniei electorale, PSRM a cheltuit 4,3 milioane de lei. Detalii AICI.

Formațiunea Partidul Nostru (PN) a investit în cea de-a patra săptămână de campanie 725 066 de lei. Suma este formată din donațiile a 58 de persoane fizice și două firme, dar și cotizații de partid adunate de PN în 2018. Cea mai mare contribuție din ultima săptămână la bugetul electoral al formațiunii a făcut-o avocatul Igor Pohila. Acesta a donat 140 de mii de lei. „Brichet-VTV” SRL a donat 200 de mii de lei, iar „Media Pro Business” SRL – 80 de mii de lei.

De la începutul campaniei electorale, PN a cheltuit 1,2 milioane de lei. Detalii AICI.

Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) a avut cheltuieli de 191 654 de lei în cea de-a patra săptămână de campanie. Banii, la fel ca în cazul PSRM, constituie veniturle acumulate, din cotizații de partid sau donații, pe parcursul anului precedent.

De la începutul campaniei electorale, PCRM a cheltui 904 859 de lei. Detalii AICI.

Citiți despre veniturile și cheltuielile altor partide în cea de-a patra săptămână de campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019: