Anularea sistemului mixt și stabilirea datei alegerilor locale, pe ordinea de zi a Parlamentului

După ședința Biroului permanent al Parlamentului, socialiștii Ion Ceban și Vlad Bătrîncea au anunțat că s-a convenit asupra introducerii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a subiectelor privind modificarea Codului Electoral în vederea anulării sistemului mixt și stabilirea datei alegerilor locale.

„Înțelegem foarte bine că există presiuni enorme asupra administrației publice locale, consiliilor raionale, consiliilor orășănești și sătești, inclusiv asupra primarilor aleși. Înțelegem foarte bine cum cei din Partidul Democrat de la 200 de primari au ajuns la 700. Înțelegem că acești oameni au fost influențați inclusiv pe cale penală. Facem apel către administrația publică locală: dvs sunteți independenți, votul cetățenilor vă aparține. Ca să înțeleagă fiecare consilier, fiecare primar din R. Moldova: schimbările vin și vor avea loc alegerile locale, de aceea ei nu au nicio treabă cu cei din Partidul Democrat care pleacă. (…) Facem apel la calm: majoritatea parlamentară are un plan bine pus la punct, avem o agendă foarte clară, avem toată susținerea din afara și din interiorul țării”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *