Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Zi decisivă pentru mandatul de…

Zi decisivă pentru mandatul de primar al lui Andrei Năstase

Luni, 25 iunie, trei magistrați de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) iau decizia finală în dosarul alegerilor locale noi. CSJ este ultima instanță națională care se pronunță în privința validării sau invalidării mandatului de primar al liderului PPDA, Andrei Năstase. 

Dosarul validării alegerilor locale din 20 mai și 3 iunie 2018 a ajuns la instanța supremă după ce, pe rând, Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor, îndemnând oamenii să iasă la vot, prin intermediul mesajelor video publicate pe rețele de socializare.

Soarta mandatului de primar al lui Andrei Năstase va fi decisă la ora 15.30 de către judecătorii CSJ: Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh.

Deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de Apel Chișinău, din 19 iunie și, respectiv, 21 iunie, au scos oamenii în stradă. Acțiuni de protest au avut loc pe parcursul săptămânii trecute, iar duminică, 24 iunie, mii de oameni au protestat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și în fața Parlamentului.