Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Un cetățean român, suspectat…

VIDEO Un cetățean român, suspectat că ar fi împușcat un bărbat în România, reținut de polițiștii din R. Moldova

Polițiștii moldoveni au reținut, pe 3 februarie, pe teritoriul R. Moldova un cetățean român, pe numele căruia a fost eliberat mandat de căutare internațională la data de 2 februarie, fiind bănuit de tentativă de omor, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

„Bărbatul de 30 ani, domiciliat în municipiul Iaşi din România, este bănuit că la 1 februarie curent, ar fi împușcat o persoană aflată într-un autoturism, aflându-se în conflict de mai mult timp cu victima.

Suspectul, folosind un Audi A5, a fugit de la fața locului, totodată părăsind țara vecină și intrând în R. Moldova prin PCTF Sculeni. Acesta a fost reținut în municipiul Chișinău împreună cu prietena sa”, potrivit IGP.

În cadrul audierii, bărbatul a comunicat unde a fost ascunsă arma după comiterea infracțiunii. În baza acestei informații polițiștii români au reușit să o găsească. Poliția anunță că bărbatului urmează să-i fie aplicată procedura de extrădare în România.

Acțiunile de reținere au fost realizate datorită intervenției ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații, cu suportul Direcției analitică a Inspectoratului național de investigații (INI), în cooperare cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.