Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Sentința Curții de Apel…

(VIDEO) Sentința Curții de Apel pe cauza lui Filat

Magis­tra­ții Cur­ții de Apel Chi­și­nău au men­ți­nut sen­tin­ța instan­ței de fond pe nume­le fos­tu­lui pre­mi­er Vlad Filat, prin care a fost con­dam­nat la nouă ani de închi­soa­re. CA a casat însă par­ți­al deci­zia Jude­că­to­ri­ei Buiu­ca­ni și au emis o nouă hotă­râre refe­ri­tor la con­fis­ca­rea bunu­ri­lor fos­tu­lui pre­mi­er. Sen­tin­ța moti­va­tă va fi făcu­tă la 9 decem­brie 2016.

Sursa Video: www.ZdG.md

După pro­nun­ța­rea deci­zi­ei, Vlad Filat a decla­rat că va mer­ge la Cur­tea Supre­mă de Jus­ti­ție: „Mer­gem mai depar­te la Cur­tea Supre­mă. Ile­ga­lă”, a decla­rat Vlad Filat

La 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­tare, într-un dosar de coru­pere pasi­vă și tra­fic de influ­ență. Instan­ța de fond a decis, pe lân­gă con­dam­na­rea la 9 ani de închi­soare, și con­fis­ca­rea ave­rii: imo­bi­lul de lux în care a locu­it, la Tele­cen­tru, dar și impu­nă­toa­rea clă­di­re din cen­trul Chi­și­nă­u­lui, ges­tio­na­tă de „Ipteh” SA.

Poli­ti­cia­nul a fost reți­nut pe 15 octom­brie 2015, în urma unui auto­de­nu­nţ al omu­lui de afa­ce­ri Ilan Şor, în care spu­nea că, pe par­cur­sul mai mul­tor ani, i-ar fi ofe­rit lui Filat mită în valoa­re de 250 de mili­oa­ne USD. După auto­de­nu­nţ, pro­cu­ro­rul gene­ral, Cor­ne­liu Gurin, a soli­ci­tat ridi­ca­rea imu­ni­tă­ţii lui Filat. Pro­pu­ne­rea a fost vota­tă de 79 de depu­ta­ţi, iar ex-premierul a fost reţi­nut pen­tru 72 de ore. La 18 octom­brie 2015, aces­ta a fost ares­tat pen­tru 30 de zile, fiind acu­zat de coru­pe­re pasi­vă şi tra­fic de influ­enţă.