Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ar fi pretins două…

VIDEO Ar fi pretins două mii de euro de la un polițist din Criuleni, care-l amendase pe un șofer beat. Bănuitul, care deținea o ștampilă falsă a Judecătoriei Chișinău, reținut de oamenii legii

Captură de ecran

Un bărbat bănuit de șantajarea unui polițist din Criuleni, de la care pretindea 2 000 de euro, a fost reținut de oamenii legii. Șantajul ar fi fost comandat de rudele unui șofer beat, pe care polițistul l-ar fi amendat anterior.

După denunțarea șantajului și acumularea probelor comunicării telefonice dintre cei doi, prin care bănuitul continua să-l șantajeze pe polițist, oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliul acestuia. Acolo, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), ar fi obținut informații ce ar confirma șantajul investigat, precum și au ridicat cartușe păstrate ilegal, o ștampilă prezumată falsă a Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), stații radio, dispozitive de poziționare Globală (GPS) și camere video camuflate. 

Bănuitul, originar din Dubăsari, cu vârsta de 26 de ani, a pretins că ar fi fost „solicitat de clienții care acum erau plecați în Anglia, ca să-și ia revanșa de la polițist”. În acest sens, bărbatul l-ar fi amenințat pe polițist cu violență fizică și incendierea mașinii personale, dacă nu primește cei 2 000 euro pretinși ilegal. 

„Drept urmare, polițistul cu experiență de muncă de peste cinci ani l-a denunțat pe autorul șantajului, care era considerat autoritate criminală în localitatea de baștină și cele învecinate. În 2019, acesta a fost trimis în judecată pentru răpirea unei persoane, dar a fost eliberat din arest preventiv de instanța de judecată, în așteptarea pronunțării hotărârii. Suplimentar, acesta a fost investigat și pentru fapte de tortură”, potrivit unui comunicat publicat PCCOCS.

Procurorii PCCOCS urmează să-i prezinte învinuirea bărbatului investigat, pentru depunerea demersului de aplicare a arestului preventiv. Cercetările continuă, timp în care bărbatul beneficiază de prezumpția nevinovăției, potrivit legii.