Principală  —  IMPORTANTE   —   Urmărirea penală pe un capăt…

Urmărirea penală pe un capăt de acuzare ce îl privește pe Stoianoglo urmează să fie trimisă în judecată. Magistrații Judecătoriei Chișinău vor examina astăzi demersul procurorilor privind prelungirea arestului cu 30 de zile

Sursa foto: ZdG

Urmărirea penală pe un capăt de acuzare ce îl privește pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, căruia îi este imputată comiterea infracțiunii – depășirea atribuțiilor de serviciu, urmează să fie trimisă în instanță. Pe acest capăt de acuzare, lui Alexandr Stoianoglo îi este incriminat că la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, cunoscând că la acel moment se efectua urmărirea penală în privința persoanei respective și acesta avea statut de învinuit, a dispus achitarea indemnizației de concediere în mărime de 163 990,13 lei.

Tot miercuri, 1 decembrie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, vor examina demersul procurorilor privind prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pe numele procurorului general suspendat, potrivit unor surse ale ZdG.

Alexandr Stoianoglo este urmărit penal pe cinci capete de acuzare. Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtuna, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG) este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Pe 29 noiembrie curent, procurorul de caz, Victor Furtuna, anunța despre finalizarea urmăririi penale pe un capăt de acuzare ce îl privește pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, căruia îi este imputată comiterea infracțiunii – depășirea atribuțiilor de serviciu. Detalii aici.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general). Detalii aici.

Pe 5 octombrie curent, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții în clădirea PG, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din instituție escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS), fiind reținut pentru 72 de ore. Descinderile de la PG și reținerea procurorului general au venit marți după ce CSP, în jurul orei 14:00, a admis o sesizare a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp împotriva procurorului general și l-a desemnat pe procurorul anticorupție Victor Furtună pentru a investiga informațiile din sesizarea admisă de CSP.Detalii aici.